sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Kesä, kesä ja mansikat!


Kesä on silloin kun ahomansikat ovat kypsiä, päivänkakkarat ja sinikellot kukkivat. Toistakin mieltä saat olla ;). Vielä kivempaa olis jos digiboxi ei olis sanonut sopimustaan ukkosen kera irti, nyt se on paikallisessa huoltofirmassa syynättävänä ja ensi viikolla ehkä tiedetään korjataanko vai pitääkö hankkia uusi tallentava vempain. Onnistuukohan tallenteiden siirto entisestä, kas siinäpä kysymys!

 Jotain olen neulonut parin viikon aikana, pipot ovat woolia ja vauva-lapsikokoa, sukista suurimmat mahtuvat 39-40 jalkaan, lilat sukat on jalostuneet kahdesta ohuesta pätkärääkäkystä langasta. Kummankin, lilan ja harmaamustan olen saanut ystäviltä lahjuksina, kiitoksia, keskenään niistä tuli ihan kelpo sukat ja pipoa vielä neulon samoista jämistä.

 Salaperäinen pihapupumme käy päivittäin aterioimassa voikukan ja ratamon lehtiä, syömisistään johtuen olen edelleenkin sitä mieltä että se on metsäjänis vaikka sille rusakon pukuakin on soviteltu.


Kaupunkimatot on pesty ja kuiviksi saatu vaikka välillä ukkosilmat pistivät juoksemaan ja peittämään mattoja.  Ystäviemme (matonpesu)mökillä oli näin ihana kerrottu petunia ihan läkähdyksiin asti kukassa joten laitoin sen lukijoittenkin ihasteltavaksi.


Tässä olisi sitten seuraava projekti tehtäväksi, kaikista on saumat ja hulpiot poistettu ja nyt pitäisi sitten ommella ne ympyröiksi tiheällä kolmenpiston siksakilla.  Melkein kaikki on puuvillaa joten repiminen menee sukkelaan, tarvitsee vain nipsaista saksilla sauman yli.

Lämmintä, ei niin helteistä heinäkuuta toivotellen LeaP.

12 kommenttia:

Kaliroth kirjoitti...

Se on rusakko jos häntä on päältä musta.

kosotäti kirjoitti...

Mukavan näköisiä myssyjä ja sukkia.
Metsämansikat on niitä kesän makuja jotka aina vaan ihastuttavat.

Tilkkureppu kirjoitti...

Mukavalta kuulostaa ja kesältä, olen samaa mieltä!

Marle kirjoitti...

Tuo teidän kesälemmikki taitaa olla rusakko, kun on noin pitkät korvat. Ja sitten ihan varmasti, jos on musta hännän päällyspuoli. Olet sentään käsiotöiltäsi ehtinyt muutaman mansikan poimia. Tosin niistäkin kai yritit helminauhaa tehdä ; )
Mukavaa viikkoa!

MariJ kirjoitti...

Kivoja myssyjä ja sukkia!

Tiinatei kirjoitti...

Metsämansikoita on ainakin meillä päin niin paljon, etten ole koskaan nähnyt. Seuraava prjektisi on mielenkiintoinen, jään odottelemaan, mitä noista tulee.

*VEKKI* kirjoitti...

Tuttavani pihassa on asunut jo vuosia rusakko. Öisin syö porkkanoita ja muita herkkuja lautaselta! Keväällä tuli sitten poikaystäväkin ja myöhemmin pienen pieni vauva-rusakko. Mitään tuhoja eivät ole tehneet ja tuttava-perhe seuraa mielenkiinnolla tekemisiään.

Mitä kivaa teet noista kankaista, en oikein hoksannut?

KristiinaS kirjoitti...

Kankaat ommellaan ympyröiksi? Mitähän se tarkoittaa ja mitä niistä tulee?
Mun saaressa ahomansikat on just kohta kypsiä, vielä eilen oli vähän kalpeat posket alapuolella.

Sari Räsänen kirjoitti...

Ah, nii ihania ahomansikoita. Maidänkin mökillä niitä kasvaa. Täytyypä käydä huomenna katsomassa onko jo täällä päin kypsiä. Ihana kerrottu pelarkuu ja kauniin värinen! Mitähän sinä noista kangas pinkoista alat tekemään?? Odotellaan!!

Lea P kirjoitti...

Mattojahan minä olen tekemässä, samat lootat ja melkein kankaatkin oli 2.6. postauksessa. Opinpahan nyt ettei pidä jättää projektin nimeä mainitsematta.
Ja taidan ottaa kuvia tuosta ympyräksi ompelusta ja muustakin kuteisiin kuuluvasta jotta asia selviää kaikille.

Pupun takapää on sitten seuraavan tapaamisen aikana tiukassa syynissä, eli onko häntä musta!

Kiitos kommenteista.

Lea P kirjoitti...

Pöh, eipä ollut pupunen jänis vaan rusakko, aamulla esitteli häntänsä kun tuli metsästä marjapuskan vierelle aamiaista syömään. Nyt mulla on ainakin tietoja erottaa ne toisistaan.

Anitta kirjoitti...

Metsämansikat olkin oikea kesäherkku, jos niitä vain sattuu löytämään.
Onpas petuniassa mahtavat kukat.