maanantai 20. elokuuta 2012

Myllerrystä, vanhaa ja uutta!

 Viikko sitten sunnuntaina tultiin kotiin ja maanantaiaamun näkymä parvekkeelta oli tämä, kaivuri pisteli hiekkaa kuormurin lavalle.  Jotain salaojitusta oli tekeillä talon perustuksien viereen.


Perjantaiaamuna olikin sitten jo vähän isompi vempain parvekkeen takana, häkkinosturi ja siinä kaksi miestä moottorisahojen kanssa koivua kaatamassa, toinen sahasi ja toinen ohjaili katkotut oksat ja rungonpätkät alas sopivaan paikkaan.

Näppärästi osaavilta miehiltä kaksihaarainen koivu kaatui, vain kuoppa jäi jäljelle. Puu kaadettiin siksi että se kasvoi ihan talon vieressä ja salaojituksen takia paljon sen juuria jouduttiin katkomaan.

Koukut ja puikot ovat olleet käytössä ja sain aikaiseksi seuraavaa:
Kaksi mökillä matonkudetrikoosta virkattua koppaa, näitä taitaa syntyä lisääkin.

Vauvamyssy ja kaksi sytomyssyä.

Tintin tiskikukka 100% bambulangasta, tämän olen aikonut monta kertaa tehdä mutta vasta viime lauantaina sen sitten aloitin Ogelin neuletapaamisessa (tiesin saavani vieriohjeistusta niitä jo aikaisemmin tehneeltä) ja sain lauantai-iltana jo valmiiksikin. Koekäyttö on vielä suorittamatta.

Tyttäreni "siivosi" lankojaan ja siirsi minulle kaikki jämät ja muut ei niin kivat puhumattomat. Lankoja on Pirkkakassissa n. 3 kiloa. Nyt vain pitäisi keksi niille majoituspaikka täällä kotona. Samalla mietin omia lankamääriäni, jos yhtään oikein lasken niin tällaisia kassillisia löytyy ainakin 7 kpl x 3 kg, ja tässä määrässä ei ole edes puuvillalangat mukana.

Viikolla olen näpräillyt myös kässämarttojen kanssa neulegraffitia Ruttopuistoon ja samaa jatketaan taas tiistaina. Kuvia laitan sitten ripustuksien jälkeen ensi viikonloppuna.

Mukavaa viikon alkua t. Lea P.

5 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Ammatti metsurit kaataa puun vaikka pstimerkin kokoiselle alueelle.

Sie ootkin saanut monta kaunista ja hyödyllistä käsityötä aikaseksi.

Älä sure lankamäärää, ennen kevättä olet varmasti neulonut/virkannut niistä vaikka mitä ihanaa.

Anitta kirjoitti...

Onpa aika myllerrykset teillä tulossa.
Onpa sinulla nyt lankoja kunhan alkaisivat myös opetella puhumaan.
Ruttopuistoon pitä mennä katsomaan niitä neulegraffiteja.

Lea P kirjoitti...

Kosotäti: Kiitos kannustuksesta lankojen kulutukseen, paksuja ovat ja pelkkää villaa joten sukiksi eivät kyllä taida taipua.

Anitta: Kyllä ne langat varmaan jo jotain supattaa ja Ruttopuistoon kannattaa ainakin meidän marttojen puita tulla katsomaan. Yllätykseksemme saimme toisenkin puun koristeltavaksi, onneksi ovat vierekkäiset puut. Toivottavasti vain ei sada tai ripustus siirtyy viikolla.

Sude kirjoitti...

Miehillä onkin vähän isommassa mittakaavassa nuo "käsityöt" :)
Voi meillekin mahtuis vielä tuommoisia "puhumattomia" lankoja. Kyllä ne äkkiä oppis lörpöttelemään tuolla toisten seurassa minun lankavuoressani =)

Lea P kirjoitti...

Sude: Nää taitaa tahtoa isona isoksi torkkupeitoksi ja osa sukiksikin.