sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Virkkuita ja vanhan korjausta


Ylläolevia pata-pannulappuja on tullut virkattua pitkin talvea ja sain ne vihdoinkin nakitettua yhteen reunavirkkauksella. Näissä on kaikissa kaksi ympyrää seläkkäin, sukkalankajämiä ja villakirjontatopseja joita välillä löytää edullisesti kirppareilta.


 Taidan uskaltaa väittää tätä Printexin kankaasta tehtyä jakkua ainakin 60-vuotiaaksi,  äitini teki ja käytti tätä joskus 50-luvulla ja nyt se on minun kaapissa oleillut vuosikymmeniä vähällä käytöllä vaikka olinkin aikanaan siirtänyt muotolaskokset uuteen paikkaan ja päästänyt kaiken liikenevän hiha- ja sivusaumoista käyttöön.  Viimeviikolla sain sitten korjattua pienen kaula-aukon sopivammaksi, poistin pystykauluksen ja tein siitä alavaran. Ihan pienet tilkkujämät aion vielä ommella johonkin pussukkaan pinnaksi muiden vanhojen Printex- ja Marimekkotilkkujen kanssa.


Eilen lauantaina klo 11.40 alkoi varsinainen raekuuro täällä Stadissa kun olin lähdössä Ogelin Lankamaailman neuletapaamiseen jossa aiheena oli neulesanastojen salaisuudet kielillä englanti-norja-ruotsi ja tanska. Paikalle tulleet saivat kattavan sanaston A4-muodossa myös mukaansa,  pistän muovitaskuun ja tärkeiden ohjeiden kansioon.

Mukavaa viikonalkua ja toivotaan kuivia kelejä vapuksi!


sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Virkkuukoukkujen uudet varret ja pusuttelevat ketut

 
Virkkuukoukut saivat uudet varret Katjua matkimalla, eikä ollut edes vaikeeta.  Koukkuja on kertynyt perintönä ja omina ostoina, metallisia todella pienikoukkuisia on yli 20 kpl, osa kylläkin pääsi metalliroskiin vinksahtaneen muotonsa takia. 
 
Paistetut koukut uusilla varsilla ylemmässä kuvassa ja Fimomassamatoja alempana. Teippasin  muovitabletin leipomisalustaksi ja leikkuuvälineeksi otin ruokaveitsen.
Kivalta tuntuvat koukut uusine varsineen.

***************************************


Muurausnarukassi valmistui jo pari viikkoa sitten ja sai vuorin taskuineen sekä sangat perjantaina. Kassin pohjaosaan virkkasin 10 m muovipäällysteistä pyykkinarua vähän jämäköittämään olemusta. Narua oli vihreästä ja pinkistä kokonaiset kerät + jämät edellisistä virkkauksista. Sangat on kirpparilta ostetusta huonokuntoisesta narukassista, niissä on kätevästi metalliosan toisessa päässä irroitettavat pallukat (ruuvit) joten olivat helpot pujottaa paikoilleen.

***************************************


Solmioista ja paidasta tein tyynyn ystävälle jolta sain materiaalia ison kassillisen.
Tätä sommittelin viimeisellä työviksen kevään tilkkukurssitapaamisella.
 Alemmissa kuvissa on varmaan ainakin 10 vuoden takaa aloitetun Dear Jane-peiton tilkut, neljä kun viitsisi vielä tehdä niin saisi kolme tyynypintaa ainakin aikaiseksi.  Kirjan tilasin tekijältään ensimmäisenä nettiostoksenani ja mukana tuli rintanappi ja viivaimet jotka ovat jemmanneet itsensä jonnekin piiloon. Blokeista kaikki suoralinjaiset on ommelta ompelukoneella ja pyöreäkuvioiset käsin aplikaationa eli ei mitenkään oikeaoppisesti.

****************************************



Värttinällä kehräämisen saralla olen saanut ahaa-elämyksen, kuten huomaat on siinä ihan oikeaa yksisäikeistä lankaa ilman hirveitä muhkuja joita olen aikaisemmin hienosti aikaansaanut.
Rukkikuiskaaja Laura Hämäri vihki monta naista kehräyksen saloihin Vanhankylän Kartanossa 7.4., tästä löytyy myös Katjun blogista hieno tarina.

**************************************


Lauantaina olin marttailemassa Kädentaitotapahtumassa messukeskuksessa ja käytettyjen t-paitojen jatkokäyttöopastuksen jälkeen kiertelin osastoa tarkoituksena vain katsella.  Nämä langat vain oli niin herkut että ostettaviksi joutuivat, vyötteellinen on puuvilla-pellavaa ja oranssi pellava-bambua.
Ja tiskiräteiksi taitavat muuttua nämä 100 g:n kerät.
Tämänpäiväisen käynnin ostoksina olikin sitten nuo pöllö-muistilaput.


Tänään tapasin messuhulinoissa myös tilkkuystäväni Marlen joka ensitöikseen lahjoi minut tällä pusuttelevat ketut-pussukalla, olen kuulemma testikäyttäjä tälle koska tässä muovi + karkkipaperit sekä tukikangas on tikattu suoraan kaikkien kerrosten läpi, sisällä on vielä erillinen sudenkorentokuosinen vuori.  Pussukkaan mahtuu hyvin puhelin piiloon.
Tää on vaan niin ihana että raaskiiko edes käyttää mihinkään, paitsi jos en käytä niin eihän tätä kukaan muu näkisikään.  Huomenissa näyttelen tätä Saunabaarin Sytomyssyilijöille ja Kampin palvelukeskuksen neuleporukalle.

************************************

Mukavaa viikonalkua kaikille!