sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Sancha 14-v.

 Portugalinvesikoiramme Sancha täytti perjantaina täydet 14 vuotta ja asiaan kuuluvasti päivää juhlittiin täytekakulla (Sanchalle) ja ihmisten syömillä Berliininmunkeilla.



 Kakku tarjoiltiin englantilaiselta posliinilautaselta ja se sisälsi raakaa riistakäristystä (saksanhirveä), lammas-riisinappuloita, laktoositonta raejuustoa, porkkanakynttilöitä ja tuorekurkkukiehkuroita.
Tais maistua hyvälle kun syömisen jälkeen katse oli niin kysyvän näköinen: eiks tätä enempää saakkaan?

 
Ruokailu tapahtui tavoista poiketen olohuoneen puolella kera pitsiliinan jonka alta sitten vielä nuoltiin harmittavasti pitsireikien läpi alusliinalle menneet liha- ja raejuustomuruset.

*****************************************

Sitten viikon muihin runsaisiin tapahtumiin:

 Tiistaina oli Uudenmaan kässämarttojen Farkkutuunausilta ja paljon hienoja-upeita-ihania vinkkejä saatiin Tuunausta ja tekeleitä-blogia pitävältä martalta. Blogista löytyy ohjeet ylläoleviin ja moniin muihin kivoihin tuunausjuttuihin.


Pöllö on kiepautettu puretusta vetoketjusta, kangasosaa on hiukan kavennettu. Kuumaliimaa käytetty kokoamisvaiheessa ja sitten ommeltu käyrällä neulalla takaa pohjakankaaseen. Neulatyynyt on kätevät, maalatussa ananaspurkissa on vanha pipo kiepillä joten sen voi nostaa purkista pois ja etsiä tyynyyn uponneet silmäneulat taas käyttöön.

Lisätty 21.4.: Ihan vain selvennykseksi, ylläolevat eivät ole minun tekemiäni.

************************************************


Keskiviikkona kävin Saunabaarissa katsomassa Äiti Teresa-peittoryhmän talven aikana tehdyt ja nyt näytillä olleet peitot. Ihania ja lämpöisiä peittoja oli yhteensä 16. Peittojen langat ovat osaksi lahjoitustavaraa mutta suurin osa langoista ostetaan arpajaistuloilla. Kun peitot on ommeltu kasaan myydään arpoja ja yksi onnellinen voittaa omavalintaisen peiton.  Tänäkin vuonna arvat menivät hujauksessa.

************************************


Lauantaina olin Kädentaitomarttojen metallilankapunontakurssilla, materiaalina oli alumiinilanka joka on kevyt ja taipuisa materiaali työstää.  Eipä paljon pihtejä tarvinnut näiden tekemiseen, sormet riittivät. Ohuet hanskat oli kätevät käsissä kun alumiini värjää aika kivasti kädet mustiksi.
Materiaali oli hankittu Tattarisuolta joltain romikselta ja hinta oli edullinen.

Kuvassa vasemmalla on lankaa kiepillä, keskikuvassa pallon aloituskiepurat joita meni oikealla olevaan palloon ainakin 10 kappaletta, yhden pätkän kokonaispituus ennen vekitystä oli n. 1,50 m.


Tässä minun aikaansaannokseni kurssilta, pihtejä käytin vain noissa langanpäiden kieputteluissa.
Isoon palloon on tarkoitus laittaa sisälle led-valot paristoineen, sopis varmaan ainakin vappu-synttäri-pikkujouluun pöytäkoristeeksi.

*******************************************


Sunnuntaina päättelin nämä viikolla valmistuneet sytomyssyt, kaikki puuvillaa ja siniset langat sain nyt neulottua loppuun. Olen saanut ne monta vuotta sitten ystävältäni ja myssyjä niistä on syntynyt ainakin 15 kpl, kiva lanka neuloa 3,5 mm puikoilla.


 
Melkein kolme tuntia sain kulumaan peratessani vanhoja valokuvia ja niiden negatiiveja, eikä kaikki edes ollut tässä. Paljon lähti roskiin kuvia erilaisilta kursseilta ja etenkin tilkkutyönäyttelyistä, osan kuitenkin säästin ja annan eteenpäin kuvissa olevien töiden tekijöille. 
Täytyy kyllä sanoa että vähemmän on kuvien osalta nykyään arkistoitavaa kun tuli tämä digi-systeemi, kuvia voi ottaa vaikka kuinka ja pistää osan suoraan roskiin sitten tallennusvaiheessa.

Päätänpä viikkoraporttini tähän ja keskityn vaalituloksiin.  Mukavaa viikonalkua.


11 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Onnittelut 14-vuotiaalle!

Voi vitsi, että on taas kivoja tuunauksia. Kunpa osais itsekin.

Vaalituloksia tässä itsekin seuraan.

Kvilttaaja kirjoitti...

On hyvin hoidettu koiraa, kun se noin ison lukeman saavutti. Onnea Sanchalle. Äiti Teresa-peitot ovat hienoja. Näyttävät ihan design-peitoilta eikä hyväntekeväisyyspeitoilta. Ootpahan taas kaikenlaista ennättänyt.

Unknown kirjoitti...

Onnea koirulille! Ilme on pettyneen näköinen, kun herkut jo loppuivat. Alumiinipallo ja muutkin vääntelyt kauniita, pallon vois laittaa myös omenapuuhun roikkumaan.

kosotäti kirjoitti...

Onnea ja rapsutuksia 14 vuotiaalle.
Upeita nuo peitot ja farkkutyöt.
Mahtavia nuo rautalangasta väännetyt työt.

annakaisa kilpinen kirjoitti...

Hei Kiitos osallistumisesta farkkutuunaukseen! Nuo metallilankatyöt on hienoja. Kiinnostaisi kovasti opetella sitäkin tekniikkaa

Marle kirjoitti...

Ihan parhaat oinnittelut ikinuorelle (vertaa Aira Samulin, jotain yhdennäköisyyttäkin on, kapeat kasvot, pörröinen tukka ja huojahteleva, hieman tanssahteleva kulku!) Sanchalle! Odotan innolla, että pääsen farkkuhommiin. Paljon olet taas viikossa ehtinyt. Ehkä sinä oletkin naispuolinen Puuha Pete.

Tilkkureppu kirjoitti...

Onnittelut kunnioitettavaan ikään ehtineelle Sanchalle!
Olethan taas ehtinyt paljon tekemään:)

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Onnea kelpo koirulille! Kyllä olit tehnyt upean kakun sille! Kaikkea muutakin olit tehnyt, ihan totta olet Puuha-Pete! Kiva postaus!

Tiinatei kirjoitti...

Onnittelut 14-vuotiaalle! Komea on kakku ja hyvin näyttää kelvanneen. Paljon olet ehtinyt!

KristiinaS kirjoitti...

Olipas paljon tapahtumia viikossasi. Kauniita tuotoksiakin. Vetskari-pöllö on hauska.
Onnittelut koirulille ja rapsutuksia.

Unknown kirjoitti...

Hyvää syntymäpäivää Sacha!! Aika paljon sulla ihania touhuja. Mukavia ideoita!