maanantai 20. lokakuuta 2014

Lomaviikko takana

Tyttöjen päivän-tilkkutapaamisessa aloitettu neulakirjekin tuli valmiiksi, enpä sitten lisäillytkään nappeja vaikka niin Marlen blogiin kertoilinkin. Saksipussiin täytyy vielä jemmata palanen nahkaa ettei terävät saksenkärjet puhko villaista kotiaan.


Paikallisesta (Kitee) ompelukone- ja kangaskaupasta löytyi lisäkankaita Dear Jane-juttuun, 
kilohinta 60 €. Nämä tarttui ompelukonelamppuostoksen kylkiäisinä matkaan.


Vihdoinkin nämä yksisäikeiset kehruujämät on keritty pahveille, aikaa meni jotain 12 tuntia ja painoa yhdellä pienellä vyyhdillä oli 8-14 g, vielä en ole laskenut kuinka monta pientä kerää kutakin väriä on ja mitenkä tästä mennään eteenpäin. No, aika ja tarve sen sitten joskus ratkaisee.


Kässämartoissa oli 9.10. aiheena Tuliaislapaset, minä sitten kuitenkin tein kämmekkäät. Lapaset aloitetaan kärjestä ja nämä on aloitettu ranteesta, onnistuu mielestäni hyvin näinkin päin. Virkkasin alkuun 36 ketjusilmukkaa josta aloitin virkkaamisen ympyränä ja tasoittelin aloituskohdat sitten kiinteitä silmukoita virkkaamalla lisäten samalla nuo nirkot. Lapasten ohjeen löydät Kässämarttojen omasta blogista.


Lauantaiaamu valkeni mökillä kylmänä (n. -11°) ja kirkkaana. 
Tässä näyte syksyn ensimmäisistä jääkukkasista.


Tänään sain kivan kortin Kristiinalta Lontoon kaupungista, oli käynyt muutaman neulojaystävänsä kanssa katsastamassa hienon käsityötapahtuman. Kiva olisi ollut olla itsekin siellä, lähettäjä nimittäin kertoi siellä olleen todella paljon tilkkuiluun liittyvää materiaalia.
Kristiinan blogiin pääset tästä, matkatarinoita on useampi alekkain.

Kiitos kortista ja terveisistä Kristiina.

********************************

Kiittelen kivoista kommenteistanne tilkkupeittooni joka on todella helppo rakentaa, siinä on vain 10 x 10 cm keskusruudut ja kaitaleita leveydeltään 5 cm.  Jos epäilet meneväsi sekaisin "ketjujen" rakentelussa niin kannattaa tehdä piirros ja värittää se. Itse selvisin ketjuilusta kangastilkkujen kanssa ja tsekkaamalla sekä tsekkaamalla uudestaan että onko tää nyt sitten näin. Kaksi ensimmäistä riviä kun saa valmiiksi niin onkin mallit mistä tarkistaa. 

********************************

Mukavia syyspäiviä kaikille!

4 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Hauskat nuo virkatut kynsikkäät, näyttävät ihan kinnasneulalla tehdyiltä.

Marle kirjoitti...

Nyt tajuan, että olisi yksi nappi pitänyt laittaa sen nauhan päähän! Muutenkin koko nauhakiinnitys on minulle ihan vieras. Hienot nuo kynsikkäät. Ja ihana tuo jääikkuna! Sisäpuolelta sitä on kiva kkatsoa, mutta ulkona ihan liian kylmä. Ainakin näin äkkiseltään. Oi, ja nuo kankaat, kyllä nyt syntyy aika monta D.J:tä.

Tilkkureppu kirjoitti...

Kivat kämmekkäät ja ihanat kankaat! Neulakirja on hyvä tarvike ja niitä tarvitsee kyllä useamman eri neuloille:)

KristiinaS kirjoitti...

Kivoja postauksia taas kun pääsin lukemaan. Messut tosiaan olis ollut sulle aarreaitta;) Ens kerralla sitt rohkeasti mukaan.
Sä sitt jaksat ommella kaikkea kivaa ja kaunista.