sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Äänenvaimentaja!


Tilkkuystäväni Irja oli ostanut miesten aarrekaupasta 2 cm paksuista napakkaa vaahtomuovia jossa on toisella puolella muovipinta ja toisella liima ja tehnyt itselleen ompelukoneen alle äänenvaimentimen.
Pala oli sen verran iso että minäkin sain siitä osan itselleni. 


 Ompelin sille päällyksen vanhasta Printex-painokankaasta (olleet joskus verhot/kirpparilta) ja jätin näkyviin nuo tärkeät tiedot.  Nyt sain itselleni samalla tosi hyvän neulatyynyn koneen viereen.
Jos hankit itsellesi tuota äänieristysmateriaalia ja teet samanlaisen vaimentimen koneellesi niin älä missään tapauksessa nappaa sitä paperia siitä liiman päältä pois tai jos otat niin liimaa siihen tilalle ohut muovi. Meikäläinen älys sentään jättää sen pussiin pujottamisen ajaksi paikoilleen ja revin sen vasta sen jälkeen pois. Ei ollut hyvä idea, kangas oli sitten sen tuhannessa rypyssä siinä liimassa kiinni. Onneksi sain ilman isompia vahinkoja (koloja pehmusteessa) vedettyä pussin irti ja laitoin muovin siihen liiman päälle.
Nyt on koneen siirtely pöydällä helppoa kun se liukuu kankaan ansiosta kevyesti.


Tilkkupeitto on saanut lisärivin ruutuja ja tällaisen reunavirityksen, uloin sinipohjainen reunus on kokonaan samaa kangasta, tosin sitä oli vain sen verran että sivureunoihin riitti 15 cm kaitaleet ja päätyihin 7,5 cm.  Luonnossa värit ovat kyllä puhtaammat.
Seuraavaksi pitääkin etsiä taustakangas ja vanu esille ja yrittää harsia ne yhteen tilkkupinnan kanssa keskiviikkona Ogelin tilkkukurssilla. Taidan olla melkoinen kuormakameli tuolloin.

Kiitos kommenteistanne ja mukavaa viikonalkua!


6 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

No, vaimeniko koneen ääni? Minulla on Etolasta ostettua istuinalustaa ja se vaimentaa vähän. Enemmän vaimennusta olisi parempi.

KristiinaS kirjoitti...

Just katsoin Karnaluksin valikoimaa ja siellä tuli vastaan tilkkuilusormikkaat! Jotkut näppylähanskat ne näyttäis olevan. Heh heh, siis välineurheilua on tuo tilkkuilukin.
Aamulla tavataan:)

Lea P kirjoitti...

Ääni vaimeni sopivasti vähän. Välineurheilua tässäkin, arvaisit vaan miten paljon ;))

Marle kirjoitti...

En ole koskaan ajatellut, että voisi vaimentaa koneen äänetä sopivalla alustalla. Peiton reunuksetkin näyttävät hienoilta.

Tilkkureppu kirjoitti...

En ole minäkään koskaan ajatellut, että ompelukoneen alla olisi ääntä vaimentava alusta, mutta hyvä idea pitää joskus tehdä. Kaunis reunus tulossa peittoon.

kosotäti kirjoitti...

Hyvä idea, kiitos:)