sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Sekaisin puikossa! Käväsin Kiisseli2'n luona kakkukahvilla ja aloittelin siellä sitten hyvässä Sukkasatoseurassa elämäni ensimmäistä kertaa sukkia metrin pyöröllä tarkoituksena neuloa ne yhtäaikaa. No eihän siitä mitään tullut kuten ensimmäisestä kuvasta vasemmalla huomaa, yhden kerroksen sain ensin ihan oikein hoidettua mutta seuraavalla kävikin niin että samalla langalla siirryin hyvin sujuvasti siihen seuraavaan sukkaan. Voihan vihne! Kiltisti purin ja jupisin, neuloin pari kerrosta alkua ja kaivoin mukana olleet sukkispuikot esille ja siirsin alut niille. Johan alkoi sujumaan neulominen.

Tässä alla on valmiit putkisukat (ei kantapäätä) jotka neuloin saman kerän eri päistä.
(Hauskasti väri muuttuu päivän- ja lampunvalossa.)Silmukoita oli 56 ja puikot 2,5mm bambut.


Tämän sukkaparin aloitin varpaista koska lankaa oli vähän, kokoa riittää 39-40 jalkaan.
Päättelin sukat Sukkasadon Hillokellaria varten mutta varsiin saattaa tulla myöhemmin lisää pituutta kun lankojen lahjoittajalta kuulemma löytyi vielä lisää samaisia lankoja.

Kiitos kommenteista edelliseen ja toivottavasti vähän kuivempaa tulevaa viikkoa!
(Koiruli ei tykkää pesuhommista kolme kertaa päivässä, ei edes tassujen.)

9 kommenttia:

Anitta kirjoitti...

Aika hauskasti nuo raidat menee noissa sukissa. Mitenkähän tuollaiset pysyy jalassa vaikka yösukkina.

Marle kirjoitti...

Samaa minäkin kyselen kuin Anitta, mahtaako pysyä yösukkina jalassa. Minusta tuo on aina vaikuttanut jotenkin oudolta neuloa kahta sukkaa yhtä aikaa pyöröpuikolla. Siinä täytyy olla ihan erikoinen mielenlaatu, että sais onnistumaan. Meidän Ukko on aika samaa mieltä tuosta jalkojen pesusta. (Ukko= koira)

Kvilttaaja kirjoitti...

Ostin taannoin kirjan, jossa on ohjeet kahden sukan samanaikaiseen neulomiseen kärjestä aloittaen. Pelkkä ajatuskin on jo stressaava. Jos sinä et onnistu, niin minun ei kannata edes yrittää. Ihanaa, vapautit yrittämisen stressistä.

Lea P kirjoitti...

Testattu on, hyvin pysyvät sukat yölläkin jaloissa.
Eräänlaista sukkahistoriaa: tällä samalla systeemillä on sukkia tehty jo sota-aikaan sotilaille rintamalle, oli nopeat neuloa eikä kokoa tarvinnut miettiä. Kuukkeli tämänkin kertoi :).

kosotäti kirjoitti...

Mainiot putkisukat sopivat jalkaan kuin jalkaan.
Mutta toi tekniikka neuloa kahdet sukat samalla, vaikuttaa hankalalta, luulen että miulle kävisi samoin.
Luotan niiihin viiteen puikkoon:))

Kaye kirjoitti...

Enpä minäkään ole vielä ikinä kokeillut yhtäaikaa pyöröillä kahta sukkaa neuloa, ajatus tuntuu jollakin tavalla kätevältä - mutta varmaan toteutus menisi kuten sinulla ;) Kivat raidat noissa kärjessä aloitetuissa sukissa!

Ja hieman kateellinen olen tuollaisesta yhteisneulonnasta, olen haaveillut vastaavasta (ja on kyllä kaverin kanssa ollut jo hieman puhettakin asiasta) - mutta eipä ole vielä toteutunut. Valitettavasti.

KristiinaS kirjoitti...

Ei se ole niin vaikeata neuloa pyöröpuikolla kaksi sukkaa kerralla. Mutt jos on jo ajatus ja mielipide, että se on vaikeaa enkä mä tästä selviä niin eihän se onnistu. Eikä se ekalla kerralla sujukaan ihan yhtä nopsaan ku normipuikoilla. Kärsivällisyyttä ja rauhallista otetta aluksi niin kyllä se siitä alkaa sujumaan.

Unknown kirjoitti...

Olen nähnyt putkisukat jotak oli tekeillä, mutta en ole koskaan itte kokeillut.

Tiinatei kirjoitti...

Tuo pyöröillä neulominen tuossa tarkoituksessa stressaa jo pelkkänä ajatuksenakin. Käytän kyllä pyöröpuikkoja kaikessa muussa pitkien puikkojen asemasta, niillä kun ei huido tuolin käsinojia eikä töki vieressä istujia, ja taipuvat kassiinkin mukavammin. Mutta että sukat... ei sovi minun pirtaani! (tai en siis jaksa/viitsi opetella)