torstai 1. marraskuuta 2012

Tilkkupussukka ja muuta!

Keskiviikkona olin tilkkukurssilla jossa materiaalina otettiin käyttöön tilkkukankaiden hulpiot, eli nyt ei sitten sitäkään enään voi laittaa roskiin.  Näistä ns. roskista ommeltiin sitten pussukoita. Omani on melkein pienin joihin saimme opettajaltamme kaavat. Pohjan pituus tässä on 10 cm ja tähänkin vetskarin ompelu koneella oli haastavaa, mitä lienee sitten siinä kaikkein pienimmässä mallissa. 
Kuten pussukan taustasta näkyy niin materiaalia tuli leikeltyä kankaista runsaasti joten kait niistä on sitten ommeltava lisää pussukoita, Marimekon hulpioista aion tehdä ihan oikein kassin kun ovat niin jämäköitä ja leveitä.


Illalla olin marttayhdistyksen harrastusillassa jossa meillä oli aiheena vaijeri- ja joustolankakorut. Opettaja-martalla oli materiaalia erilaisiin helmikoruihin ja mukaan oli pyydetty ottamaan myös omia vanhoja koruja uusittaviksi ja korjattaviksi. Kaikenlaista kivaa saatiin aikaiseksi, kuvassa on illan aikana valmiiksi saatuja koruja (keskeneräinenkin valmistui kuvauksen jälkeen).
Itse en saanut aikaiseksi mitään, vaijerihelmet ovat vielä ihan alkutekijöissään.Keskiviikkona päättyi myös Sukkasato ja sain valmiiksi vielä yhden parin naisten sukkia Perunalaariin, koko on  n. 39 ja langat kaikenlaista jämää. Sukat on neulottu varpaista aloittaen, silloin nuo jämät saa ihan tarkkaan jaettua kahdelle sukalle kun niitä tikuttelee vuorotellen.

Mukavaa viikonjatkoa toivottelee huomenna maalle matkaava Lea P.

7 kommenttia:

Tiinatei kirjoitti...

Hulpiopussukkasi idea on ihana. Nyt pitää minunkin ryhtyä keräilemään hulpiot talteen!

Anita kirjoitti...

Kiva pussukka!

Nuo hulpiot on varmaan ainoa asia, mitä olen päättänyt olla säästämättä kankaita silputessani. Tosin joka kerran hulpion kohdalla mietin, että tämänkin voisi käyttää johonkin, mutta ei, siinä kulkee minun rajani ;-D

kosotäti kirjoitti...

Ompa tosiaan hieno tuo pussukka, ei oo koskaan tullut mieleen säästää noita hulpioita, pitääpä parantaa tapani.

Iloiset sukat olet neulonut:)

Tintti kirjoitti...

Ihana pussukka!
Upea on myös tuo edellisen postauksen laukku.

Marle kirjoitti...

Kaunis, rauhallinen pussukka. Mallikin on kiva. Hulpioista saa vaikka mitä kivaa, ei niitä voi heittää pois.

Lea P kirjoitti...

Kiitos pussukkakommenteista, näitä hulpiojuttuja on näkynyt ainakin 3-4 vuotta ulkomaisissa tilkkulehdissä, että ei mitään uutta auringon alla.

Soile Kivinen kirjoitti...

Minäkin yritän kerätä hulpioita, mutta niitä ei vain kerry. Käytän niitä erilaisin nauhoina, kietaisen pannaksi hiuksiini ja sitten vain unohdan leikata.