sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kesytetty Noro

Ensin olin tehnyt tästä Noro Kureyon Sock:ista tietysti sukat, enkä tykännyt, en värityksestä enkä tunnusta.  Purin-kastelin-kerin, ja neuloin sitten baktus-kaulaliinan ja siihenhän lanka oli sitten liian pistelevää joten taas purettiin ja käsiteltiin uudelleen kerälle. Lanka pyöriskeli sitten pari vuotta näkysillä ja ihmetteli oloaan kunnes keksin laittaa sille kaverin rinnalle ja samalla Noron alkuperäiset räväkät värit ja niiden vaihtelu todellakin kesyyntyivät.


Sukat on neulottu kärjestä aloittaen 3:n bambuilla, koko on 39 ja jalkapöydän päällä ja varren etuosassa on kahden silmukan valepalmikkoa, joka toinen kerros on neulottu koko ajan oikein. Nämäkin sukat pääsevät mukaan Sukkasadon Perunalaariin.


Myssy on matkittu tyttäreltä, aloitin 96 silmukalla ja lisäsin 2o - 1n 10 krs-resorin jälkeen yhden silmukan joka 12. silmukkaan = yht. 104 s. Neuloin 5 krs oikein ja 6. nurin, näitä 7 ryhmää ja kavensin 7. nurjan kerroksen jälkeen 2 o-yht. 11 silmukan välein 8 kertaa, kavennuskerrosten välissä on yksi oikea kerros, lopussa 8 silmukkaa langalla yhteen ja langan päättelyt. Ai niin, resorissa oli 2,75 puikko ja myssyosassa 3,25.

Sukkien ja myssyn jälkeen oli lankaa vieläkin jäljellä ja siitä virkkasin kaksi kukkaa ja lisäsin sinne väliin pätkät heijastinlankaa, siksi kuvissa on vähän glitteriä.  Kellertävä kukka pääsee myssyn koristeeksi ja ylimääräinen menee lahjapiiloon.


Tämän viikon Muumilaaksolainen on Nuuskamuikkunen.Mukavaa viikon alkua t. Lea P.

4 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Mukavan näköiset sukat ja pipo. Kiva idea virkata heijastinlankaa noihin kukkasiin.

Nuuskamuikkunen on muumeista miun lemppari

-maria- kirjoitti...

Nätit tuli! Harmaa kivasti rauhoittaa ja harmonisoi kirjavaa lankaa.

Anitta kirjoitti...

Sukat ja myssy on oikein kivat. Onko ne molemmat tehty samasta langasta.

Lea P kirjoitti...

Kiitos mukavista kommenteista.
Anittalle tiedoksi että samaa lankakerää on kaikki, myssyssä on 2 pätkää ja kelta-oranssit otin ihan tarkoituksella välistä pois ja laitoin tohon toiseen kukkaan.