tiistai 27. lokakuuta 2015

Ikioma pallomeri ;-)




 Pallomeren pallot vähän innostuivat yhteiskokoontumisesta ja jotkut niistä yrittivät lähteä omille teilleen kun kaadoin niitä kasseista ja pusseista leikki/harraste/aarrearkku-huoneeni lattialle.


Tästä ne karkulaiset olivat karkuteillä, näitä matonkuteita on revitty, leikattu ja leikkuroita pari kesää. Nyt sitten oikein vasta huomaa että tummia värejä puuttuu ja paljon, sepä pistää miettimään että värjääkö pesukoneessa vielä leikkaamattomat valkoiset lakanat vai ostaako suosiolla kirppareilta tummia lakanoita ja verhoja kuteiksi.  On minulla kyllä näiden kangaskuteiden lisäksi hankittu yksivärisiä trikookuteitä lisukkeiksi, mustaa, harmaata ja tummaa turkoosia. Punaista, sinistä ja vaikka mitä tähän kyllä olisi kiva vielä saada lisää.


Pallomeri ei kyllä ollut mitenkään pehmeä, mutta tulipa kokeiltua, minä kun en niiden ruotsinlaivojen merissä koskaan itse päässyt leikkimään. Tässä miehen ottamassa kuvassa värit ovat oikeammat.


Tämänhän takia sitä pallomereä rakentelin, sain kaikki kuteet yhteen tilaan ja lajiteltua väreittäin kasseihin. Harmi vain etten sitten muistanut punnata noita ennen varaston laatikoihin kaatelemista.

 **************************************
Ja sitten muuta kuin matonkuteita:


Lauantaina tuli leivottua, vähän karkas taikina astiastaan, oli 3,5 astia ja litran leipätaikina. Hyvät tuli leivistä vaikka vähän tiskipöydällä taikina kävikin. Oma mokani kun kävin näitä some-juttuja tutkailemassa toisessa huoneessa.



Oulunkylän Lankamaailmassa oli muutama viikko sitten sukkatalkoot SPR:lle, kauppa lahjoitta kaksi kerää lankaa sukkia varten. Neuloin lahjalangoista naisten sukat ja kun vaaleanpunaista jäi niin lisäsin omistani harmaata ja tein vielä parit lastensukat.




Syyslomaviikolla olin mökillä ja tein oveen kranssin mallia pusikko. Siinä on pajunoksarenkaasen rautalangalla sidottuna mänty-kuusi-puolukka-nippuja.

********************************

Helsingin Tilkkukilta Syyringin hyväntekeväisyyspeitto menee Syöpäsäätiölle,  tässä se odottaa tikattuna ja reunakaitale kiinnitettynä että ahkerat peiton tekijät ompelisivat vielä viimeiset pistot käsin kaitaleen kiinnittämiseksi. Vaikka itse mukanaompelija olen niin sanon:  Ihana peitto ja kokoa sillä on jotain 245 x 245 cm.

Huokasin melkein onnesta kun sain tuon kuderuljanssin pois ja pääsin ihan oikeasti uppoamaan omiin tilkkutöihin, kukaan ei varmaan arvaa mitä tässä on tulossa. Tässä valmistuu/on suunnitteilla ompelukoneen huppu ja materiaalina on purettuja Marimekon kangasservettejä, pari pientä harjoitustyötä ja Syyringin matkalaukkunäyttelyyn v. 2006 tehtyjä 15x15 cm kokoisia töitä teemalla 15 3 kpl sekä v. 2007 Japani mielessäni teemalla 3 kpl ja omakuva jostain vuosisadan vaihteesta jolloin olin jäsenenä Torstaitikkaajissa Espoossa.  Seuraavassa postauksessa tämä varmaan esiintyy ihan valmiina.

********************************************

Tämä viimeinen kuva tiedoksi ihan muuten vain niille jotka joskus meikäläisen tavoin sattuvat ostamaan sovittamatta uudet liivit. Onneksi edes kuppikoko tuli katsottua oikein mutta ympärysmitasta vähän puuttui. Näitä pelastajia löytyy tällaisina kolmen sarjoina sekä kahdella hakasella (kahta eri leveyttä jopa) että kolmella myös siitä toisesta ruotsalaiskaupasta ja hinta on 5€ paketti.

**********************************************

Vähän oli sillisalaattia tämä postaus, mutta niinhän se on elämä muutenkin.

Mukavaa lokakuun loppua kaikille!



keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Neulatyyny - jä!

Aivosolun ajatukset blogin pitäjä usutti syyskuussa näyttämään neulantyynyn tai -nyt ja tässä tulee minun saaliini siltä saralta. Blogissa on muuten ihania pieniä hyväntekeväisyyspeittoja ja niissä upeita tikkauksia, kannattaa käydä tutustumassa niihin.


Tämä on ensimmäinen itse tilkkutyönä tehty neulikseni (joskus v. 93-94) ja sisällä hiuksia joten se painaa jonkin verran eikä karkaile pitkin pöydänpintaa. Jaa että mistä ne hiukset on saatu/hankittu? Kannattaa kuiskata omalle kampaajalle että tarvitsee pitkiä hiuksia neulatyynyyn niin niitä seuraavalla käyntikerralla on jo odottelemassa.


Tässä on kotikokoelmani eli ne jotka löysin helpoiten, jossain luurailee ranteessa pidettävä sydäntyyny ja sormityyny. Vasemmalla olevat punainen, vihreä ja valkoinen tyyny on lahjaksi saatuja vanhoja ja punainen on täynnä hienoa hiekkaa joten se taitaa olla jonkinlainen neulanhoitaja.
Takarivin Varis-koriste, kukka ja keskellä oleva sinipinkki ovat omatekemiä, kiinalaisneulis on ätini perintöä kuten perintöä on myös mieheni äidin lankarullia pitelevä neulatyyny-systeemi.
Keltainen litteä puualustalla varustettu neulis on hankittu kierrätyskeskuksen Uusix-myymälästä ja sillä on sisko mökillä ja serkkuja muuallakin kun ostin niitä useita lahjoiksikin.



Tässä on vielä mökillä majailevat neulikset,  keltainen kaupunkilaisen sisko,  punainen tomaattityyny kera hiekkaisen mansikan (väri haalistunut kun tämä majailee ikkunalaudalla) ja miehen isän perintöneulis, paksuun nahkaan naulattu sarkatyyny jossa sisällä luultavasti hevosen häntäjouhia.

*****************************************


 Työviksen tilkkukurssilla Oulunkylässä tehtiin sulkia tai puita solmiosilkeistä, tässä omani yhdistettynä pellavaan, taitaa tästäkin tulla somiste johonkin kassiin kuten Marlella.
Marlella on myös hauska neulisjuttu blogissaan 28.9.

***************************************



Asukastalo Saunabaarin taitavat naiset ovat saaneet valmiiksi arpajaispeiton joka on parisänkykokoa. Kankaat ovat kaikki Marimekkoa ja pinta-vanu-vuori on yhdistetty toisiinsa puuvillalankasolmuilla.

***********************************


Syyslomaan mökillä kuuluu syksyisiä puuhia, nurkkien raivausta ylimääräisistä hyvin sikiävistä vaahteroista ym. rapsutettavaa.  Isossa kuvassa vihreänä seisova tammi on pienenä muuttanut kerrostalon pihasta stadista tänne maalle ja sopeutunut hyvin.  Kummasti taas orvokit kukkivat ja joku pusikko kasvattaa uusia silmuja, yhtenä aamuna oli maa jo kuurassakin.

**************************************

Kiitoksia kommenteista edelliseen ja mukavaa syksyn jatkoa!