tiistai 23. toukokuuta 2017

Lampaita pussukassa ja huivissa ym.

Pitihän sitä jo viime syksynä hankitusta  lammaskankaasta (vuorikangas vuodelta 2014) viimeinkin tehdä uusi pussukka kahdella vetoketjulla. No, löytyy niitä kyllä vanhempiakin hankintoja jotka vain pötköttelevät pinossa hyllyllä jos totta puhutaan, enkä tiettävästi ole ainoa tilkkuilija tätä lajia.
 

Yllä pussukka valmiina ja alla kuvia eri vaiheista.
 

Ensin ompelin kaksi lättyä, vanu joka on n. 1 cm pienempi/sivu kuin leikattu päällikangas on tikattu päällikankaan kanssa koneella. Vuori ja tikattu päälliosa on ommeltu pussiin ja tikattu sitten ympäri joka reunalta. Tuon sisäpussin kohdalta vanun voi jättää poiskin.


Sisäpussin lyhyen vetoketjun ompelin ensin paikoilleen.


Seuraavaksi mitoitetaan ja ommellaan sisäpussi/tasku.


Sitten sivut jossa teen saumat ulospäin ja ompelen lättyjen tikkausten päältä ja kulmataitokset niiden jälkeen.Viimeiseksi laitoin pussukat yhdistävän vetoketjun, tässä sisäpuolelle. Vetoketjun voi kiinnittää myös ulkopuolelle ja käyttää kiinnittämiseen vaikka jotain koristeommelta.


********************************************

Seuraavana lammasta löytyy sitten langoista.

Sain lahjaksi vanhaa Floricaa kauniin harmaana lankana ja siitä tein uuden Naima-villatakin.
Punaisen tein viimevuoden alussa ja siitä löytyy kuvat täältä.


Villatakin neuloin pääsiäisen aikaan 10 päivän aikana, eipä tullut oikeastaan mitään muuta tehtyäkään tavallisten kotiaskareitten lisäksi.

 
Taskujen koristelua en tehnyt neulomalla vaan kirjailin pienet kukkaset pistoin.


Tässä Naima-villatakki valmiina ennen kotimatkaa Helsinkiin. 
Täysin solmutonta lankaa kului tasan 400 grammaa.
Tätä on tullut pidettyä tosi ahkerasti tänä viileänä keväänä.

****************************************


Kevään aikana tikuttelin Meadow Grass-huivin nro 2, nro 1 jäi kuvaamatta ja on jo maailmalla.
Tämän koko on 170 x 70 cm ja lankoina oli turvalliset sukkalangat Wendy Roam Fusion ja Schachenmayr Regia.Tässä on ihanaa tyttäreni kehräämää  2-säikeistä shetlandvilla-silkkilankaa yhteensä n. 130 g.Ja siitä tulee ihana pitsihuivi nimeltään Spring Awakening, lanka on ohut ja puikot myös, saas nähdä valmistuuko vasta syksylle.

*****************************************


Sytomyssyjäkin on tullut neulottua ja tässä yhden myssyn langanloppupipari, jänniä yllätyksiä joskus tulee kun aloittaakin langan neulomisen kerän ulkopuolelta. Lanka riitti reilunkokoiseen myssyyn niin ettei pientä päättelyjämää enempää jäänyt tallelle. (Lintujen pesälämmikkeeksi)

******************************************

Vielä pieni "mainos" ja väripläjäys, Tiger-kaupasta löytyi vetskaripenaali jossa 3 € hintaan oli 8 kirkasväristä vetoketjua n. 22 cm pitkiä. Ostin ja purin. Nämä on ns. metrivetoketjua joten päät pitää varmistaa parilla ompelupistolla ettei vahingossa vetele lukkoja pois paikoiltaan. Saa ne kyllä takaisinkin mutta ovat vähän hankalia laittaa paikoilleen.
Ovat just sopivia pieniin pussukoihin.


Kiitos kommentoijille ja monille täällä käyneille, yritänpä päivittää vähän ahkerammin ensi viikonloppuna tapahtuvan mökille siirtymisen jälkeen. 

Pitäkää peukkuja että korvasienet ovat nousseet vähän suurempina kuin tämä alla oleva yksilö
vapun jälkeiseltä viikolta.


6 kommenttia:

Kvilttaaja kirjoitti...

Kivoja juttuja olet taas tehnyt. Naima-villatakki panee miettimään, mitä rouva oikeasti ajattelee :D. Toivottavasti korvasienet ovat tuottoisia ja saat makoisaa kastiketta.

Tiinatei kirjoitti...

Kivasta kankaasta kiva pussukka. Katselin tuota samaa kangasta Tilkkutexissä, mutta ostamatta jäi vielä. Villatakkisi on todella hyvän mallinen, ilmeisesti myös hyvä pitää, kun teit jo toisenkin. Hieno idea purkaa vetskareita käyttöön!

KristiinaS kirjoitti...

Naima on kaunis, jälleen. Aikas iso on huivi. Ja kyllä se uusi huivi valmistuu piankin kun lanka on ihanaa ja malli kaunis niin et malta olla neulomatta.
Kyllä ne sienet on kasvaneet, jos ei joku muu oo niitä vienyt;)
Hyvää kesää landelle.

Outi-M kirjoitti...

Hienoja töitä. Varsinkin pussukka saa naaman vihertämään. Hyvää mökille siirtymistä!

Tilkkureppu kirjoitti...

Paljon olet taas kaikkea kivaa ja kaunista tehnyt!

Marle kirjoitti...

Kiitos Lea, noilla vinkeillä pitäisi pussukka syntyä! Hauskasti ilmoitit tuon seuraavan työn sisältävän "lammasta lankoina"! Naima on hieno. Kiitos vetskarivinkistä! Toivottavasti on vielä ensi viikolla jäljellä. Ihanaa maalaiskesää!