sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Kehyksiä Dear Jane-blokeille



Vielä on muutama blokki ilman kehyksiä näiden lisäksi, ne kun saan laitettua voinkin alkaa pähkäilemään mikä menee minkäkin viereen niiden neliökeskustaisten kanssa. Epäilen että syntyy iso peitto tai sitten kaksi pienempää. (Anteeksi kuvien epätarkkuus, kuvasin puhelimella.)


Tässä on ensimmäinen pesukonevärjäykseni ja matonkuteiksi saadut lakanat vaihtoivat väriä ihan mallikkaasti. Olihan siinä vähän ylimääräistä pesua sekä lakanoille että koneelle mutta aion jatkaa uusien värien kanssa ja laitan kuvan sitten kun kaikki on värjätty.


Perjantaina lähdin junalla maalle ja aloitin vuosia kaapissani asustaneesta lankakerästä huivin ohjeella "mitähän tästä tulee". Huivi on aloitettu niskasta ja teen siihen ainaoikein kerroksia, sileää ja reikäkerroksia vuorotellen. Tarkoitus on neuloa tuo koko kerä huiviksi ettei jäisi nöttösiä kieriskelemään lankakoppaan.  (Villatakki pötköttelee kotona nappilistoja vailla.)



Suurin toivein lähdin tänään kanttarelleja poimimaan mutta pieneksi jäi saaliini. Pari desiä keräsin puolukoita jotka olivat kovia tippumaan pienestäkin hipaisusta. 
Kopan täytteeksi taittelin mustikan- ja puolukan varpuja, niistä teen huomenna kranssin mökin oveen.

Mukavaa viikonalkua, tiistaina palaan takaisin Stadiin ja keskiviikkona onkin sitten taas tilkkukurssipäivä Ogelin työviksellä.