sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Toistoa: liivi nro 2

  
Liivit nro 2 valmistuivat vielä hyvin muistissa olevilla ohjeilla ilman suurempaa hämminkiä, vain taitettava joustava reunanauha oli vähissä, korvasin sen mv-pilkullisella itse tehdyllä vinonauhalla ja hyvän tuli.  Vieressä Fidan -50% kirpparitarjousvaatteita joista saan hyvää materiaalia seuraaviin liiviompeluksiin ja pikkareihin. 


Tilkkupäiviltä ostamani kettu- ja kana/kukkokangas ei päässytkään vanhenemaan kangashyllyssäni vaan pääsi muuttumaan pussukaksi kahdella vetoketjulla. Nyt siinä asustaa monta virkkuukoukkua ja sisätaskussa tarpeelliset sakset ym. pientä.
Viereisessä kuvassa seurana myös pari vuotta sitten tehdyt pussukat.


 Minä oikaisin ohjeesta sivuun enkä tapellut vetoketjuja kankaiden väliin vaan tein ensin lätyt eli neliöt joissa kolmantena yksivärinen kangas antamassa tukevuutta. Ompelin vetoketjut lättyjen päälle, kettupäällinen suoralla ompeleella ja sisempi koristeompeleella.
Ohjetta tälle en yrityksistä huolimatta löytänyt enkä Työviksen kurssimateriaaliakaan voi julkaista. 
Jos joku tietää ohjeen osoitteen niin laittaisi sen kommentteihin. Kiitos jo etukäteen.


Potretissa talven aikana valmistuneita keskospipoja. 

Kiitos kivoista kommenteista edelliseen ja mukavaa alkavaa viikkoa.


sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Mökkeilyä ja ompelua



 Joku fiksu henkilö on sanonut että "lanka tulee langan luo" ja niin on minullekin käynyt, uusia ei voi/saa ostaa kun lankoja tulee ihan itsekseen ja pyytämättä.
Yllä on käsinkehrättyjä villalankoja 3,5 kiloa + n. 500 g tehdaslankoja, kaikki samasta osoitteesta.
Langat oli lahjoittajan äiti kehrännyt joskus vuosia sitten ja niitä oli säilytetty ulkotiloissa hiirien ym. ötököitten temmellyskenttänä. Langat oli tiukoilla kerillä ja pesemättömiä ja sain sormiini mukavat ruskeat raidat kun niitä kerinpuille kiertelin saadakseni vyyhdit aikaiseksi. Onneksi mökkiviikkoa suosivat kauniit ja aurinkoiset lämpimät päivät joten homman sai tehtyä ulkona. Pesuhommiin alan sitten kun loppukuusta asetumme mökkieloon kesän ajaksi. Saas nähdä häviääkö narumaisuus langoista yhtään pesun yhteydessä, kierrettä langoissa on nimittäin todella paljon.

 

Paljoa ei langoista roskaa jäänyt ja hiirten tai koipörriäisten puremista pätkistä virkkasin kaksi ampiaispesää pelottelemaan amppareita että luulevat tilan jo olevan asutun, ripustan nämä liitereitten kattoon. Loppulangat sain hyvin tungettua näiden sisään.



Lahjoina on tulleet nämäkin langat, kiitos M ja A. 

 ********************************


Mökkiviikolla huomasin paikallislehdessä kivan tapahtuman, kirjastossa oli mahdollisuus osallistua tapahtumaan jossa sai opastusta Irlantilaiseen virkkaukseen.  Vasemmalla ohjaajan Eila Smuran virkkaaman ison huivin kulma, keskellä uusi huivialoitus johon seuraavaksi tulee nuo välivirkkaukset ja oikealla minun harjoitukseni lehdestä ja kukasta. Viininpunainen huivi on virkattu ihanasta ja ohuesta silkkivillasta.  Kivaa oli oppia uutta mutta taitaa jäädä minulta tämä piperrystyyli takavasemmalle.

****************************************
Ja sitten siihen ompeluun, olin muuten tosi kivalla kurssilla 7-8.5. 
Make Bra:n kurssilla tehtiin rintaliivit omilla mitoilla, kursseista löytyy tietoa täältä.
 

Yläkuvassa ensimmäiset omien mittojen mukaan tekemäni liivit ja kyllä tuli mukavat, näistä ei olkaimet tipahtele ja ovat tosi istuvat päällä. Kaikki materiaalit kuuluivat kurssin hintaan ja niistä saa aikaiseksi vielä toisetkin liivit, vain päällysmateriaali pitää hankkia itse seuraaviin. Myös pikkuhousukaavat tulivat mukana.


Ryhmäkuvassa eri tekijöiden liivit, ihan kaikkien yhdeksän kurssilaisen teokset eivät tähän ehtineet.
Oikeassa reunassa ahkerimman ompelijan kahdet liivit, ylempänä lehmät laitumella ja alempana Super Mario vauhdissa.  Mitähän kivaa kuosia sitä etsisi niihin toisiin omiin rintsikoihin?

*****************************

Kiitos kommenteistanne edelliseen ja mukavaa ja aurinkoista toukokuun jatkoa!