keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Harrastin harrastusta



 Lahdessa Sibelius-talossa lauantaina 19.3. yli 400 muun asiasta kiinnostuneen kanssa osallistumalla Tilkkuyhdistys Finnquilt ry:n vuosikokoukseen ja Tilkkulatu16 tapahtumaan.
Parhaat tarinat tapahtumasta löytyvät blogeista - Marle tekee -  ja - Neulanhaltija -.
Linkeistä pääsette suoraan hurmaaviin tunnelmiin ja kuvasatoon mukaan.

 

Todella mielenkiintoinen oli Helena Vaarin luento hänen tekstiilitaiteestaan,  suosittelen tutustumista hänen omiin sivuihinsa .



Luentosalin seinillä oli vaikka mitä kivaa ja hienoja kuvia löytyy mainitsemistani blogeista, oma kamera ei yllä lähellekään samaan tarkkuuteen.  Nämä ovat hollolalaisten tilkkuilijoiden patalappuja.


Jotainhan sitä tietysti tarttui omiin käsiinkin kotiintuomisiksi, nuo rautalangat ovat pussukoiden kehyksiä, esittelen käyttötavan kunhan ensin saan yhden pussukan ommeltua.
Kankaita ei pitänyt (tietenkään) hankkia yhtään mutta eihän näistä herkuista ohi päässyt. Näitä varmaan silittelen ja ihailen vuoden ennenkuin jotain saan aikaiseksi.


Näistä mukialusista voisi sanoa että valmistuivat oikeaan aikaan mutta vuosi jolloin olen tiput niitä varten leikellyt kankaasta on unohtunut. Todellinen vihdoinkin valmista-projekti.

**************************************************


Naamakirjan virkkaus-ryhmissä virkataan nyt Bilteman muurausnaruja sellaisella innolla että narut ovat ajoittain loppu kaupasta. Omissani käytin mallina Virpi Siiran Ympyrävirkkauskirjan mandalaa ja koukkuna oli 2,5mm.  Oranssin lanka oli noita muita ohuempaa ja siksi on pienempi.

**************************************************

Kiitos kommenteistanne edelliseen ja hyvää tulevaa huhtikuuta.
Sen jälkeen onkin melkein kesä.





tiistai 15. maaliskuuta 2016

Jotakin uutta ja tosivanhaa!



Uusi pussukka jolla kokoa 22 cm leveyttä, 16 cm korkeutta ja pohjan leveys/syvyys 6 cm. Pinnan alla pehmeä tukihuopa ja vapaatikkauksella vähän liian vauhdikkaasti tikattu. Kankaina Marimekkotilkkuja (myös vuori),  vanhimpana tuo kullalla painettu Fandango vuodelta 1962.
(Tai sitten mv-viirukangas tuolla vasemmalla.)


Tässä sitten se tosivanha jo edellisessä postauksessa puikkopussukassa esiintynyt kangas. 
Vuotta tälle ei ole mutta jostain 1949 - 1953 luvuilta tämä on ja varmaankin Vuokko Nurmesniemen suunnittelema.  Tämä taulu riipuskelee ompeluhuoneeni seinällä, onkohan jollain muullakin vastaavanlaista historiaa seinillään?

********************************************


 

Uusi on tämä Kana Kukkonenkin joka vielä odottelee rautalankaripustinta sisäänsä kun pääsee ikkunakoristeeksi eikä patalapuksi johon ohje Suuri Käsityölehdessä sitä ohjeistaa.
Muuten ihan kiva tehdä mutta noi mustat edestakaisvirkkaukset noiden sulkien väliin oli kamalat tehdä kun lanka piti pitää työn alla.


Kässämessujen (Vanha Satama) saalis minulla oli sopivan pieni, langat ja vanhat marikankaat kierrätyksen pisteestä, Tilkkutarhalta pitsivetskareita ja muuta tarviketta korulisukekauppiailta.

***************************************************

Tulevana viikonloppuna on Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n  vuosikokous ja tilkkutapahtuma Lahdessa, nimeltään Tilkkulatu 2016.  Kokouksessa valitaan myös uusia jäseniä yhdistyksen hallitukseen  ja ehdolle jäseneksi tai varajäseneksi on ilmoittautunut Tilkkukilta Syyringin puheenjohtaja Tiina Saaristo joka blogiyhteisössä tunnetaan paremmin Tilkunviilaajana.
Käy tutustumassa Tilkunviilaajan ajatuksiin linkin kautta.

***************************************************


Kvilttaajan blogissa kerrottiin Anna ja Toivo-nukeista ja samaa sarjaa on tämä Yrde Kurkku-nimeä kantava punkkarikin. Yrde asustaa Kampin palvelukeskuksen pohjakerroksen käsityövaltakunnan ohjaajan lasikopissa. Kysyin luvan ja sain ottaa Yrdestä kuvat ja laittaa teidän muidenkin ihasteltaviksi. Yrdellä on aito nahkarotsi, korvat täynnä reikiä ja koruja sekä vaatetus muutenkin asiaankuuluva.

*******************************

Mukavaa pääsiäisen odotusta kaikille!


tiistai 1. maaliskuuta 2016

Sitä sun tätä....

on parin viikon aikana tullut näperrettyä ja jotain saatu ihan valmiiksikin asti.



Tässä pino (3 kpl) puikottimia eli sukkapuikkojen säilytys-systeemeitä. Päällimmäinen on Printexin kangasta (ajalta ennen Marimekkoa) sen alla tilkkukangaspujottelu josta idea näiden tekemiseen lähti kun olin nähnyt Marlen tekemän hienon puikkopussukan.  Tilkkukurssilla oli aiheena Ameriikka ja New York ja kuinka ollakaan niin löysin parin  (3-4) vuoden takaisen kangaspujottelun harjoituksia-laatikosta ja päätin sen värityksineen sopivan aiheeseen hyvin. Oli juuri sopivan kokoinen puikkosäilyttimeksi, alimpana on Marimekon Jokapoikaa.


Tässä on samaiset puikottimet aukinaisina, Marimekko- ja pujottelu-puikotin on pitkille sukkiksille ja Printex-puikotin lyhyille.
Alla kaikista omat poseeraukset.



***********************************



********************************



Tässä säästin hulpion vuosilukuineen ym. merkintöineen.

*********************************



Joskus vuosituhannen alussa olen leikellyt näitä kankaita parisängyn peittoa varten ja vuonna 2013 syksyllä olen niitä vihdoin ommellut yhteenkin (löytyi ihan kuvakin täältä blogista).
Peitosta löytyy juttua täältä ihan jutun lopusta kuvineen.
Tikkaukseen käytin melko paksua virkkauslankaa ja pistot ovat vähintää 5 mm pitkiä, enemmänkin. Käteni tuossa viimeisessä kuvassa näyttää että eräänlainen sääntö tikkauksessa täyttyy, kuulemma vain kämmenen kokoisen alueen voi jättää tikkaamatta, muuten tulee liian harvaa.  Ruutuosa peitosta on nyt tikattu ja reunat ovat jäljellä.

**********************************



Juu-u,  siinä on taas tulossa villatakki, lankana vuosia marinoituneet Colinetten Jitterbugit, tyttäreltä minulle muuttaneet ja varastoituneet. Neulon pyörönä ylhäältä alas ja sitten sopivan pituisena tämä leikataan tuosta keskiosasta/kerrosten vaihtumisesta auki ja lisätään nappilistat. Tällä hetkellä hirvittää pelkkä ajatuskin leikkaamisesta mutta eiköhän tuo juutuupi ratkaise ongelman.

***************************


Ei pitäis koskaan vannoa olevansa lankalakossa, nämä löytyivät maalta S-marketista ja ne haluavat isona villaliiviksi miehelleni.


Ja entäs nämä, nämähän ei ole lankaa ollenkaan, kokonaan nylonia ja vyötteessä lukee Muurausnaru, oikein sopivaa ostettavaa Biltemasta, miesten aarreaitasta.  Naamakirjan virkkausryhmissä tästä tehdään vaikka mitä kivaa virkkaamalla, kuulemma nro 3 puikko sopii tähän oikein hyvin.
Saas nähdä mitä näistä saan aikaiseksi.

********************************

Mukavia maaliskuunpäiviä kaikille, kohta on kevät!