sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Pussukoita ja kiitoksia


Viimeviikko on mennyt aika tiukasti penkkiurheilun parissa eikä mitään isompaa ole tullut valmiiksi saati aloitettua. Pussukkalättyihin sain ommeltua kaikkiin kyllä nuo vinokantit mutta nämä saivat jopa vetoketjun suuaukkoonsa ja pohjakulmat ommeltua. Vetoketjut on kiinnitetty käsinommellen ja loppuihin yritän saada ne ompelukoneella kiinnitettyä. Jos ensimmäinen ei onnistu niin palaan käsinompeluun.  

 Vielä uudestaan kiitän mukavista kommenteistanne edelliseen postaukseen, vastasin sinnekin jotain peiton tekemisen "suunnittelusta" jota ei kyllä tottapuhuen ollut minkäänlaista. Vielä on se tikkaus aloittamatta, mutta kohta toivottavasti rohkaistun siihenkin.

Salainen Englanti-Suomi-kangasvaihdon tilkkutyö on loppusuoralla, enään puuttuu reunakantin kiinnittäminen (leikattu), ripustuskujat (leikattu ja reunat ommeltu) sekä nimilappu tärkeine tietoineen. Kangasmallien mukaanlaitosta/kiinnittämisestä pitänee vielä kysellä tarkempaa tietoa.
 


Meidän koirulimme Sancha on jo kevät-turkissa, huomattavasti helpottaa kurapesua ulkoilun jälkeen. Hännänpäähän ja korviin jätettiin vähän pitkää karvaa ettei neitimäisyys ihan häviä.

Mukavaa helmikuun loppua kaikille!

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Tikkausta vailla


Siinä se marikaitalepeittopinta pötköttää vanun ja taustan päällä.
Pinnan reunoihin ompelin hulpioreunoja kertomaan käytetyistä kankaista ja uloimmaksi 
tulee punainen reuna. Taustana on pöytäliinana käytetty ruskea Vihma ja tuntematon 
harmaa puretusta mekosta.
Seuraavan kerran tämä esiintyy vasta sitten kun tikkaukset on tehty.


Tässä muutama kuva noista reunakaitaleista.


Nämä lättyset ovat tulevia vetoketjupussukoita, alkuhomma eli kankaiden leikkaus muotoon ja vuorin sekä vanun yhdistäminen nuppineuloin on tapahtunut varmaan 2-3 vuotta sitten ja eilen sitten innostuin harjoittelemaan konetikkausta niihin.
Seuraavaksi pitää etsiä kanttauskankaita vinokaitaletta varten ja sopivat vetoketjut että saisin nämä valmiiksi.  Sitten onkin pikkulahjustarve joksikin aikaa järjestyksessä.

Mukavaa viikonalkua kaikille!

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Marikaitaleita

 Sainpa jotakin aikaiseksi eli aloitin n. kaksi viikko sitten ompelemaan tilkkukurssilla vanhoja (jämät) marikaitaleita yhteen, sen verran tarkkailin hommaani etten ihan samaa kaitaletta ommellut toisen viereen. Kaitaleryhmien leveydeksi tuli n. 13 cm, liian pitkiä leikkelin kahtia. Kokanaispituus koko kaitaleelle yhdistämisen jälkeen (poikkinaiset kaitaleet alemmassa kuvassa) oli 16 metriä ja 55 cm.

Vähän jäi kaitaleita vielä jäljelle sinne jämälaatikkoon


Kokoa tällä peitolla on tässä vaiheessa 110 x 173 cm. Sitten valmiina siitä tulee ranta-retki-torkkupeitto ihan itselle. Tämän toivon olevan valmis toukokuussa jolloin Syyringillä on tilkkutyönäyttely Laakson sairaalan kahviossa Helsingissä.


Eilen Syyringillä oli oma kurssinsa kokoontumispaikassaan.
Opettelimme pikatekniikan jolla voi rakentaa monia erilaisia blokkikuvioita.
Enemmän tarinaa kurssista löytyy Tilkunviilaajan ja Kvilttaajan blogista.

Kiitos kommenteistanne viime sunnuntaiseen ja hyvää alkavaa viikkoa.


torstai 6. helmikuuta 2014

Anna hyvän kiertää



Minä joka en noihin ns. kiertokirjeisiin vastaile menin kuitenkin tähän lankaan ja sain kahvikanelivirkkaa:lta tarpeelliset Tyyne-tyylin patalaput kera bambu-tiskirätin. Mukana tuli myös kortti jossa pannariohje.


Pannari meinasi ryömiä paistuessaan uunista ulos. Oli muuten hyvän makuista.


Haasteen ideana on laittaa hyvä kiertoon eli haasteen vastaanottaessaan lupautuu jatkamaan haastetta ja laittaa kolmelle jotain itsetehtyä hyvää mieltä tuottamaan. Eikä sen tarvitse olla kudottua tai ommeltua, myös tuunaukset ja askartelut käyvät ihan yhtä hyvin - tai miksei vaikka leipomukset tai muut oman kotikyökin tuotokset!? Kunhan haastaa itsensä tekemään jotain omin kätösin!
(lainattu teksti kahvikanelivirkkaa (satunNaisen) - blogista)

Lupaan lähettää kolmelle ensimmäiselle tämän postauksen kommentoijalle jotain itsetehtyä ja toivon heidän lupautuvan jatkamaan haastetta.

Otatkos haasteen vastaan?

sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tais tulla kässäpussi


Piti tulla pussukka mutta tulikin kätevä kässäpussi, mitoitin kaitaleet ohjeen 6 cm:stä leveydestä 9:ään ja pituuskin kaksinkertaistui 10:stä 20 cm:iin. Muuten tuli ihan hyvä mutta ommellessa sitten sotkin kaitaleiden järjestyksen, piti olla joka toisessa välissä tuo mustavalkoinen. No, hullu ei huomaa ja viisas ei sano mittään - valistettiin kurssilla.


Tein pussiin nauhasulkimen ja sisälle parit taskut, mv:een on hyvä laittaa sukkapuikkoja ja toiseen kaksiosaiseen sitten muuta tärkeää. Pohjassa on tukena ohut huopa, muuten pussi on ihan pehmoinen.


Vasemmalla on serkkuni ensimmäinen ja ainoa tilkkutyö jostain vuodelta 1 ja 2 eli ainakin 15 vuoden takaa. Hän antoi tämän jämäkankaineen minulle hoitoon, eli purin osan ja suoristin kiemuraisen kangaspinnan jotenkin sileämmäksi (kaitaleet oli ommeltu kaikki yhteen samasta suunnasta) ja sitten se vain jäi työstämättä mahdolliseksi laukuksi, tuolien pehmusteeksi ym. Vuosia kului ja asia unohtui, kunnes viime syksynä serkku kertoi tulleensa tyttärensä pienen rinsessan mummiksi.  Minäpä muistin että jossain tuo tilkkupinta on tallessa ja löytyikin sitten huoneen muuton yhteydessä jämineen. Ompelin taustaksi erilaisia kissakankaita koska päällipuolellakin niitä seikkailee ja lisäksi
kangasvaihdossa saatuja näytekankaita. Välissä on polyesterivanu, konetikkaus.
Huomenna tämä lähtee postissa serkulle joka ei vielä tiedä asiasta mitään.


Marttaporukan kanssa käytiin viime keskiviikkona Järven lumo-näyttelyssä Ateneumissa,  aluksi kuunneltiin luento taiteilijoista ja heidän perheistään, etenkin vaimoista ja elämästä Tuusulanjärven taiteilijayhteisössä jonka jälkeen kiersimme näyttelyn omaan tahtiimme.
Näyttely oli upea.


Tässä on mun uusimman korvikset, eikös ole aika kivat. Näitä kun riiputtelee korvissaan niin aina on lankaa mukana ;D.

Nyt on lunta täälläkin (stadissa), saas nähdä kuinka kauan, äsken ripsi vettä.

Mukavaa helmikuun alkua kaikille.