sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Erilainen viikko!


Hainhampaat kassi on valmis.  Valmistui viime keskiviikkona Ogelin tilkkukurssilla jolloin ompelin kassin vuorisauman ja kiinnitin kotona rakentamani sangat paikoilleen.

Ylhäällä vasemmalla on pohjakappaleen vapaatikkausta,  oikealla runko kasassa.
Alhaalla vasemmalla sisäkuva avoimesta kassista (tasku tuli vähän liian alas) ja vieressä suljettuna.

Sukkasadon Perunalaariin valmistui neljä paria sukkia, olen tainnut olla ahkerana?Kaikki sukat on  neulottu ns. jämälangoista ja ideoita on löytynyt eri blogeista.  Saattaapi olla että lisää ei enään ehdi neulomaan mutta vannomatta paras.


Oli todellakin erilainen viikko, meillä on taloyhtiössä meneillään putkiremppa, sukkasellainen, 
ja tosi sutjakkaasti on mennyt.  Maanantaiaamuna lähti pytty pihalle ja perjantaina oli uusi paikoillaan ja lauantaina käytössä.  Myös keittiön viemäri joutui käsittelyyn samanaikaisesti. Raanoista sai vettä mutta viemärit oli käyttökiellossa.  Parit ämpärit hoitivat pesuvesihommia kellarikerroksen vessan kanssa. 
Koira haukkui miehet maanantaiaamuna mutta ei sen jälkeen sitten mitenkään reagoinut heihin, 
totesi kait heidän olevan vaarattomia kun ei edes mennyt eteiseen katsomaan kulkijoita.

Leivottu on ja ruokaa laitettu rempan keskellä ja kerta-astiat olleet käytössä.
Kaikenlaista tapahtui mutta asiat hoitui mukavien remonttimiesten kanssa hyvin.
 Ylhäällä aloitustilanne, vieressä pieni hiontavahinko joka hoidettiin hienosti pesemällä,
alhaalla valmis sukitettu putki ja uusi hieno valtaistuin.
Keväällä remppa jatkuu uusien vesijohtojen pintavedoilla ja sähkölinjojen uusimisella.


Tämän viikon Muumilaaksolainen on Niiskuneiti.

Mukavaa vaali-iltaa t. Lea P.

sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Kesytetty Noro

Ensin olin tehnyt tästä Noro Kureyon Sock:ista tietysti sukat, enkä tykännyt, en värityksestä enkä tunnusta.  Purin-kastelin-kerin, ja neuloin sitten baktus-kaulaliinan ja siihenhän lanka oli sitten liian pistelevää joten taas purettiin ja käsiteltiin uudelleen kerälle. Lanka pyöriskeli sitten pari vuotta näkysillä ja ihmetteli oloaan kunnes keksin laittaa sille kaverin rinnalle ja samalla Noron alkuperäiset räväkät värit ja niiden vaihtelu todellakin kesyyntyivät.


Sukat on neulottu kärjestä aloittaen 3:n bambuilla, koko on 39 ja jalkapöydän päällä ja varren etuosassa on kahden silmukan valepalmikkoa, joka toinen kerros on neulottu koko ajan oikein. Nämäkin sukat pääsevät mukaan Sukkasadon Perunalaariin.


Myssy on matkittu tyttäreltä, aloitin 96 silmukalla ja lisäsin 2o - 1n 10 krs-resorin jälkeen yhden silmukan joka 12. silmukkaan = yht. 104 s. Neuloin 5 krs oikein ja 6. nurin, näitä 7 ryhmää ja kavensin 7. nurjan kerroksen jälkeen 2 o-yht. 11 silmukan välein 8 kertaa, kavennuskerrosten välissä on yksi oikea kerros, lopussa 8 silmukkaa langalla yhteen ja langan päättelyt. Ai niin, resorissa oli 2,75 puikko ja myssyosassa 3,25.

Sukkien ja myssyn jälkeen oli lankaa vieläkin jäljellä ja siitä virkkasin kaksi kukkaa ja lisäsin sinne väliin pätkät heijastinlankaa, siksi kuvissa on vähän glitteriä.  Kellertävä kukka pääsee myssyn koristeeksi ja ylimääräinen menee lahjapiiloon.


Tämän viikon Muumilaaksolainen on Nuuskamuikkunen.



Mukavaa viikon alkua t. Lea P.

maanantai 15. lokakuuta 2012

Terveisiä Tukholmasta!

Kuten edellisessä postauksessa lupasin niin tässä ne terveiset länsinaapurista tulevat.

Matka oli Marttaliiton järjestämä hyvinvointiristeily Tukholmaan ja siihen osallistui reilut 230 marttaa. Ohjelmaa oli luennoista erilaisiin tuote- ja palveluesittelyihin ja kässämarttojen työpajaan meno- ja tulomatkalla.

Meitä oli kolme kässämarttaa opastamassa heijastinkorujen, virkattujen ruusujen ja erilaisten patalappujen tekemiseen. Samalla ratkottiin monia kässäongelmia, kehuttiin lankoja tai ihmeteltiin muuten vain maailman menoa.
 
 Novitan Susanne Ranta-Kiiski oli kattanut varsinaisen herkkupöydän tuote-esittelyosastolle, näytillä ja hypisteltävinä olivat niin kuluvan talven kuin tulevan keväänkin lankauutuudet ja värit. Kevät- ja kesälankavärit ovat kauniin pastellisia kuten isommasta kuvasta näkyy. "Lahjuksena" jokaiselle oli Novitan 7 veljestä-lehti josta löytyy monia kivoja ohjeita.
Lauantaina oli mahdollista osallistua opastetulle kiertoajelulle tai lähteä ominpäin tutustumaan kaupunkiin. Minä lähdin marttasisarusten kanssa kävellen vanhaan kaupunkiin ja kaupungin vanhimpaan konditoriaan ensin kahville ja hyvälle leivokselle.

Herkkuhetken jälkeen sisarukset suunnistivat keskustaan ja minä lähdin takaisin Södermalmille etsimään kirppareita ja käymään tutussa lanka- ja kangaskaupassa.
Lankakauppa litet nystan (S:t Paulsgatan 20) on keksinyt ihan oman näköisen huomionherättäjän.
Ostin harmaata Z-kierteistä villalankaa neulakintaisiin (olin jostain vähän aikaa sitten lukenut että tämä olisi siihen kinnasompeluun oikein sopiva lanka), saattaa olla että lanka joutuu vielä väriliemeen. Vihreäkirjavista Fabeleista tulee miehelle kaulaliina.
Vihreä ihana puuvillakangas löytyi Emmaus-kirppikseltä hintaan 10 kr ja lautaset 20 kr kpl.

Kangaskauppa on entisessä autotallissa vinosti vasemmalle litet nystan-kaupasta samalla kadulla.
Kaupassa oli heti oven vieressä houkuttimena lasten trikookankaita 149 kr/metri. Minulle tarttui mukaan 16 erilaista joulukuosista tilkkukangasta. Onneksi sattui silmiin hauska tarjous, näytetilkkuja 2 kr/kpl joten en paljon köyhtynyt eikä kangashyllyt kotona kovin lihoneet.

Suunnistaessani takaisin terminaaliin päin jouduin, menin, näin ja kuuntelin http://www.touchofblues.se/ ulkoilmajammailua Medborgarplatsenilla, heillä oli Mojo Heat-nimisen uuden cd:n julkistamistilaisuus. Ai että oli hyvää musiikkia, siellä kantaväestön keskellä minäkin naputtelin kenkiäni nupukiveykseen ja veivasin salaa lantiotani.  Tämä tapahtuma kyllä kruunasi koko matkan.

 Olihan minulla tietysti myös oma kässä mukana, sukkapuikot, kahteen kertaan eri muodossa ollut Norolanka ja kahteen kertaan myös kastellut sekä ohutta kampalankaa lisukkeeksi. Jos nyt onnistuisi ihan käyttösukat saamaan tuosta ulkomaan langasta, ja jos oikein kiirusta pidän niin valmistuvat Sukkasadon Perunalaariin.

Mukavia matkoja muillekin toivotellen Lea P.




sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Sukat, taas!

Juu, taas on tehty sukat (ja lisää tulee) Sukkasadon Perunalaariin. Tällä kertaa kirjoneuletta ihan valmiiksi pätkärääkätystä Nalle-langasta. Kokoa on 39-40, puikkokoko 2,5, 14 silm. puikolla ja kuviona valepalmikkoa varressa ja jalkapöydän päällä. Oikeasti näihin sukkiin olisi pitänyt tulla pääteltäviksi vain aloitus- ja lopetuslanganpäät mutta kehitin sitten itselleni lisää neljä langanpäätä kumpaankin sukkaan.  Kantapään alle ja varpaisiin olisi tullut langasta valkoiset kohdat joten nappasin ne pois ja aloitin kirjavammasta kohdasta, mielestäni näin ovat mukavammat.
Kässämartat kokoontuivat tiistaina patalappujen merkeissä, kuvassa on Patalappukirjan ohjeiden mukaan tehtyjä lappusia, kirjassa on niitä lisää vaikka kuinka monta. Näihin saa kivasti käytettyä niitä jämänöttösiä joita kaikille joskus kertyy.
 
Viikonlopun vietin n. 230 Marttasiskon kanssa risteilyllä Tukholmaan ja siitä yritän saada aikaiseksi raportin ihan alkuviikosta.
 
Tämän viikon Muumilaaksolainen on Poliisi. 

Mukavaa viikonalkua t. Lea P.


sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Sukkasadon Perunalaariin täytettä


Kirjoneuleharjoittelu jatkui Körttisukilla  kokoa 41,  7-veikasta

ja heti perään valmistui Jussisukat kokoa 30 lankoina harmaa Pirta-sukkalanka ja Novitan Wool.
 Sain valmiiksi maanantaina myös sytomyssyn Dalia-langasta, jota olin neulonut 
pitkin edellistä viikkoa. 


Ja sitten viikon Muumilaaksolainen,  Mymmeli.

 Mukavaa viikonalkua t. Lea P.